סדנת פטריות בהר מירון 2-3.1.15

פתחנו את השנה הלועזית החדשה במפגש עם חובבים ועם פטריות באזור הר מירון שבגליל. בעזרת ניר יבגי וחבורתו, שמגיעה להם תודה,אספנו מינים רבים והכנו תצוגה עשירה ומגוונת בכיתת לימוד מרווחת ומחוממת בבית ספר שדה. רק בהצגת המינים יחדיו ניתן להבחין וללמוד את ההבדלים בין מין דומה לשני, ואכן זה הוכח כנכון. לאחר בדיקה קפדנית של כל פרט,שעד אליה הושמע קולי- ''לא למשמש ''כדי לא לפגוע בקשקשים,בטבעת וכ'ו, ניתן האות –''כן למשמש '',להריח, לחתוך ולפרק, וכך להכיר היטב את סמני הזיהוי.

הכרנו כ 50 מינים שונים ביניהם מעניינים וחדשים לרשימותינו וביססנו את שהיה ספק בזיהוים. סיירנו בין גשם לגשם ביערות אלונים ויערות מעורבים עם אורנים- מה שהעשיר את מגוון המינים. אציין מספר מינים מיוחדים:

גושנית נאה- Leccinum lepidum‏‏‏ - שייכת לגושיתיים עם שם עברי חדש, בחתך משתנה הצבע בחלק התחתון של הרגל.מאוד דומה ללבדית.

פקועה אדמדמה-  Agaricus semotus‏‏‏‏  דומה לפ. ארגמנית ולפ.בהטית.נחשבת לנדירה .


פקועה אדמדמה, ©ב.ג

חרירית ערמונית - Gyroporus castaneus  ‏‏ ‏  שייכת לגושיתיים, מין נדיר שהעונה נראה במספר מקומות. נבדל מגושית בצבע הלבן של פתחי הצנורות ובמבנה הרגל. היא האחרונה המופיעה בעונה ,לאחר הגושיות והלבדיות שכמעט סיימו.

חרירית ערמונית, חתך ברגל    ©ב.ג

נטופה ערבה - Lactarius deliciosus   מופיעה בעיקר ביערות אורנים, גדולה  ומסתתרת מתחת למצע המחטים. שימחה מאוד את האספנים, להעשרת התפריט בבית, והרי האסורות והבלתי ידועות לאכילה רבות יותר.

משפכנית גדולה/בשרנית - Clitocybe geotropa/giganteus‏  הופיעה בכמויות ובגודל מרשים.{שני השמות מתייחסים לאותו מין, הוגדרו ונקבעו ע'י מומחים בחו'ל}. 

כאמור, היו כחמישים מינים גדולות וקטנות, מוכרות ופחות מוכרות- וההצלחה היתה גדולה. התחזית להמשך השבוע - חורף אמיתי, וידוע שהקור יעצור את החגיגה שהיתה לנו עד כה.

הפטריותית.


גושנית, ©ב.ג

גושנית מכחילה בחתך  ©ב.ג

חרירית ערמונית        © לאה ד.